Претрага
Претрага
Close this search box.

Dodeljene godišnje nagrade Srpskog narodnog pozorišta

Foto: Dejan Petrović

U Srpskom narodnom pozorištu održano je uručenje godišnjih priznanja. Ova priznanja tradicinalno se dodeljuju svake godine na Dan Srpskog narodnog pozorišta. Prisutnima su se obratili upravnik SNP-a Zoran Đerić, sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević i direktorka Baletske škole Novi Sad, Sanja Vučurević.

“U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime čestitam svakom zaposlenom i svakom članu našeg najstarijeg nacionalnog teatra što ste tokom pandemije dokazali da pozorište živi i kada su vrata njegove kuće privremeno zatvorena”, kazala je danas pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević uoči uručivanja godišnjih nagrada, medalja i plaketa u klubu “Trema” u SNP-u.

Čestitajući Dan Srpskog narodnog pozorišta, koji je bio 28. marta, a za čije obeležavanje su se danas stekli uslovi, resorni sekretar je izrazila posebnu zahvalnost i ponos na orkestar Opere SNP-a, koji je izvodeći kompoziciju “Bela ćao”, ušao u domove starijih ljudi, svirao na trgovima i otvorenim prostorima, te na taj način bio zapažen i na svetskoj muzičkoj sceni.

“Svi ste pokazali put istrajnosti i hrabrosti, isti onaj koji su imali Svetozar Miletić, Jovan Jovanović – Zmaj, Jovan Đorđević i mnogi drugi, a to radite i dan danas“, naglasila je Miloševićeva i posebno istakla da su upravo Pokrajinska vlada i Sekretarijat na čijem je čelu, kao osnivači, posebno izdvojili sredstva u vrednosti od 75 miliona dinara za rekonstrukciju tehnike i audio-opreme velike scene “Jovan Đorđević”, kao i za kompletnu rekonstrukciju ventilacionog sistema i sređivanje fasade zgrade.

Kako ona kaže, sredstva su deo prve faze ulaganja u naš najznačajniji teatar, koji se nakon četiri decenije sređuje, kako bi se naredna 160. sezona dočekala s ponosom.

“Zato, još jednom čestitam svima na poduhvatima jer ste tu pokazali kreativnost, inovativnost i ambiciju koje će se videti i u programu predstojeće sezone”, poručila je Miloševićeva.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić čestitao je ovogodišnjim laureatima, ističući velike projekte koje je teatar ove godine započeo promovišući našu kulturu daleko izvan naših granica.

Ovogodišnja zlatna medalja “Jovan Đorđević” pripala je prvakinji drame Srpskog narodnog pozorišta Aleksandri Ilić – Pleskonjić, prvaku drame SNP-a Miodragu Petroviću i Baletskoj školi u Novom Sadu, povodom 70 godina od njenog osnivanja.

Srebrna medalja “Jovan Đorđević” dodeljena je prvakinji baleta, pedagogu iz Beograda Gordani Simić, dok je bronzana pripala glavnom majstoru tapetarske radionice sa stažom od 40 godina Đuri Macanoviću, kao i članici hora Opere SNP-a Eržebet Horvat – Zagorac.

Godišnje nagrade dobili su i rediteljka Ana Đorđević, glumac Milan Kovačević, sufler drame Nataša Barbir, ansambl dramske predstave “Tartif” balerina Ana Đurić i solista baleta Samjuel Bišop, kao i brojni drugi zaposleni u ovom teatru.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti