Donirano 350 knjiga školi “Branko Radičević” u Novom Sadu povodom Međunarodnog dana obrazovanja.

Međunarodni dan obrazovanja, koji je Skupština Ujedinjenih nacija proglasila 3. decembra 2018. godine, u znak jačanja uloge koju obrazovanje ima za uspostavljanje globalnog mira, razvoja i napretka, obeležava se svake godine 24. januara. Tim povodom, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, zajedno sa načelnikom Gradske uprave za obrazovanje Radovanom Кovačevićem posetila je Osnovnu školu “Branko Radičević” i direktorki škole Suzani Marić uručila oko 350 novih knjige koje je, za školsku biblioteku, obezbedio Grad Novi Sad, u saradnji sa Кnjižarom “Vulkan”.

– Povodom Međunarodnog dana obrazovanja, a uoči školske slave Sveti Sava došli smo u školu “Branko Radičević” u želji da novim knjigama upotpunimo sadržaj školske biblioteke i motivišemo decu da čitaju. Doneli smo oko 350 naslova, uglavnom lektire, ali i druga književna i istorijska dela namenjena uzrastu učenika od prvog do osmog razreda koje smo obezbedili u saradnji sa Izdavačkom kućom “Vulkan” – izjavila je Dina Vučinić i dodala – Juče je na međunarodnom nivou obeležen Dan obrazovanja čija je svrha usmeravanje pažnje vladama i narodima na dostupnost obrazovanja kao sredstvo za izlazak iz siromaštva. Ove godine pred izazove nas je stavila i situacija sa korona virusom. Prosvetni radnici i učenici su uložili velike napore kako bi uprkos svim ograničenjima nastavili sa školovanjem i ja sam uverena da će nam godina koja je pred nama doneti normalizaciju i olakšanje u tom smislu, na radost učenika, svih nas koji radimo u oblasti obrazovanja, ali i za dobrobit celokupnog društva.

Direktorka škole Suzana Marić se u ime svih đaka i nastavnog osoblja zahvalila na donaciji, napominjući kako biblioteka broji preko pet hiljada naslova i izrazila uverenje da će učenici uživati u novim i lepšim izdanjima domaćih i svetskih klasika.

Predstavnici Grada su sa direktorkom razgovarali i o sagledavanju potreba i utvrđivanju prioriteta za ulaganja u 60 godina staru školu, kako bi učenici kada se nastava u potpunosti normalizuje imali što bolje uslove za rad.

Nsuzvio.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments