Претрага
Претрага
Close this search box.

Dve tribine danas u Kulturnom centru Novog Sada

Tribina “Globalna međurealnost“ biće održana danas, 24. februara u 19 časova, u klubu “Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

  • Autor i predavač je Milorad Vukašinović, novinar i publicista.

Milorad Vukašinović, novinar i publicista, govoriće o aktuelnim geopolitičkim tendencijama u svetu, strateškom pozicioniranju velikih sila, ali i resuverenizaciji svetskog poretka kao globalnom fenomenu.

Tribina “Tragovima sećanja: Francuska i posledice sloma Srbije 1915. godine“ biće održana danas, 24. februara u 18 časova, u klubu “Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

  • Autor i predavač je dr Aleksandra Kolaković.

Tribina Tragovima sećanja: Francuska i posledice sloma Srbije 1915. godine nastoji da osvetli ulogu Francuske neposredno nakon sloma Srbije 1915. godine, povlačenja srpske vojske preko Albanije i dolaska na Krf, kao i prihvatanja srpskih đaka i izbeglica u Francuskoj. Cilj nije samo izneti istorijske činjenice i podatke, već i odgovoriti na pitanje ko su danas čuvari sećanja na ovaj period zajedničke istorije Francuske i Srbije, koji je kao tema bio preovlađujuće prisutan u javnosti u vreme obeležavanja 180. godišnjice diplomatskih odnosa i prošlogodišnje posete francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti