Festival evropskog filma Palić je za realizaciju svog 27. izdanja podržan od strane MEDIA programa Kreativne Evrope grantom od 46.000 evra.

Budući da je u proteklih pet godina, koliko Srbija učestvuje u ovom programu, FEF Palić podržan četiri puta, zadovoljstvo nam je što se kvalitet našeg Festivala prepoznaje na najvišim evropskim instancama kao i da imamo kontinuiranu podršku u građenju evropskog kulturnog prostora.

Od 79 festivala koju su aplicirali za podršku u ovom pozivu, finansijska podrška je odobrena za 33 festivala. U obrazloženju podrške, između ostalog, stoji i da Festival evropskog filma Palić nudi širok spektar aktivnosti rastućem broju publike kao i brojne kvalitetne prateće događaje.

“Geografska diverzifikacija filmova je velika i Festival vodi iskusan tim. Programi filmske edukacije fokusiraju se na mlade profesionalce i ima osnova da se nastavi sa programima za jačanje filmske pismenosti mlade publike. Festival je deo mreže Festivala evropskog filma (MIOB) i u procesu je njenog jačanja”, istaknuto je u obrazloženju podrške za FEF “Palić“.

Srbija u MEDIA programu Kreativne Evrope učestvuje proteklih pet godina, i tokom tog perioda Festival evropskog filma “Palić“ dobio je podršku četiri puta.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments