Претрага
Претрага
Close this search box.

Festival evropskog filma Palić podržan sa 46.000 evra od strane Kreativne Evrope

Festival evropskog filma Palić je za realizaciju svog 27. izdanja podržan od strane MEDIA programa Kreativne Evrope grantom od 46.000 evra.

Budući da je u proteklih pet godina, koliko Srbija učestvuje u ovom programu, FEF Palić podržan četiri puta, zadovoljstvo nam je što se kvalitet našeg Festivala prepoznaje na najvišim evropskim instancama kao i da imamo kontinuiranu podršku u građenju evropskog kulturnog prostora.

Od 79 festivala koju su aplicirali za podršku u ovom pozivu, finansijska podrška je odobrena za 33 festivala. U obrazloženju podrške, između ostalog, stoji i da Festival evropskog filma Palić nudi širok spektar aktivnosti rastućem broju publike kao i brojne kvalitetne prateće događaje.

“Geografska diverzifikacija filmova je velika i Festival vodi iskusan tim. Programi filmske edukacije fokusiraju se na mlade profesionalce i ima osnova da se nastavi sa programima za jačanje filmske pismenosti mlade publike. Festival je deo mreže Festivala evropskog filma (MIOB) i u procesu je njenog jačanja”, istaknuto je u obrazloženju podrške za FEF “Palić“.

Srbija u MEDIA programu Kreativne Evrope učestvuje proteklih pet godina, i tokom tog perioda Festival evropskog filma “Palić“ dobio je podršku četiri puta.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti