Претрага
Претрага
Close this search box.

FESTIVAL STUDENTSKOG POZORIŠTA U Novom Sadu od 8. do 10. decembra

Foto: Akademija umetnosti u Novom Sadu / Ustupljene fotografije

Festival studentskog pozorišta u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad održaće se od 8. do 10. decembra na više lokacija u gradu a u besplatnim programima publici će svoja pozorišna dostignuća prikazati studenti umetničkih visokoškolskih ustanova iz Osijeka, Beograda, Banjske Bistrice, Ljubljane, Cetinja i Novog Sada (studijski programi Gluma na srpskom i mađarskom jeziku).

Ovaj festival iz godine u godinu nastavlja da živi i raste zahvaljujući najviše studentima glume, režije, produkcije, dizajna svetla i dizajna zvuka, koji ga i organizuju a svečano otvaranje ove manifestacije zakazano je za danas u 17 časova u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti Novi Sad (Đure Jakšića 7).

Festival će otvoriti prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti Novi Sad, a nakon svečanog otvaranja posetioci će imati priliku da pogledaju predstavu domaćina, studenata Glume na srpskom jeziku u klasi prof. Borisa Isakovića i dr Miljana Vojnovića, “Porodica Topalović” prema drami “Maratonci trče počasni krug” Dušana Kovačevića. Režiju ove predstave potpisuje prof. Isaković, asistent režije je dr Vojnović a ulaz na predstavu je besplatan.

Buduči da su se prošle godine timu Festivala studentskog pozorišta pridružili studenti fotografije, zainteresovani će ove godine imati priliku da vidie njihov rad na izložbi fotografija nastalih na prošlogodišnjem festivalu, koja će svečano biti otvorena u petak, 9. decembra u Galeriji Akademije umetnosti Novi Sad (Bulevar Mihajla Pupina 20) sa početkom u 12 časova a kustos izložbe je prof. dr Dubravka Lazić.

U okviru Festivala studentskog pozorišta biće upriličena promocija monografije “Nikita Milivojevića – ja ovde silazim” autorke Olivere Milošević, koja će se održatu u subotu, 11. decembra u KS “Svilara” sa početkom u 11 časova. U razgovoru će učestvovati Nikita Milivojević, Olivera Milošević, Boris Liješević i dr Živko Popović.

Tokom festivala studenti iz Osijeka izvešće predstavu “Intervjui”, studenti iz Ljubljane igraće “Tartifa”, “Pseće srce” izvešće akademci iz Banjske Bistrice, predstavu “Melodija” igraće studenti iz Beograda, a “Staklenu menažeriju” studenti glume iz Cetinja. Ulaz na sve predstave je slobodan.

Blic

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti