Претрага
Претрага
Close this search box.

Film Milene Radulović otvorio Ravno Selo film festival

Ruski film “Superdeep” Arsenija Suhina, sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi, otvorio je četvrti po redu Ravno Selo Film Festival.

Festival je otvoren tradicionalno koncertom filmske muzike. Izvođači su u pratnji Vojvođanske filharmonije pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića izveli poznate filmske numere. Nastupili su prvakinja beogradske opere Sanja Kerkez, glumice Danica Maksimović, Vanja Milačić i Srna Đenadić, kao i Ravnoselac Luka Maraš. Specijalni gost koncerta je bio američki glumac Adam Devenport, koji je izveo numeru “What a wonderful world”. Program je ispraćen ovacijama publike. Program otvaranja vodili su glumci Lora Đurović i Marko Janjić.

U glavnom takmičarskom programu biće prikazani i domaći film “Lihvar” Nemanje Ćeranića (reditelj će sutra biti gost festivala), češki film “Smotaj i pali” sa našim Peđom Bjelcem u glavnoj ulozi, koji će takođe sutra biti gost festivala (ovo je srpska premijera filma), reditelja Adama Hobzika, mađarski film “Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme” rediteljke Lili Horvat (još jedna srpska premijera) i turski film “Potencijalni kandidat” reditelja Erdžana Kesala.
Zatvaranje festivala će 4. jula pratiti dodela nagrada u svim kategorijama uz projekciju filma “Jedini izlaz” Darka Nikolića sa Andjelkom Prpić u glavnoj ulozi.

Festival je pokrenuo najpoznatiji Ravnoselac, glumac i reditelj Lazar Ristovski.
Nekoliko sati ranije, položen je kamen temeljac za gradnju novog Doma kulture.

– Novi objekat od 650 kvadrata koji danas dižemo iz pepla biće centralna tačka okupljanja – rekao je tim povodom predesednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti