Претрага
Претрага
Close this search box.

Glumica Novosadskog pozorišta Marta Bereš nagrađena za ulogu Ane Karenjine

Glumica Novosadkog pozorišta Marta Bereš dobitnica je međunarodne nagrade za najbolju žensku ulogu, za interpretaciju Ane Karenjine u istoimenoj predstavi. Reditelj predstave Novosadskog pozorišta je Dejan Projkovski, a predstava je rađena po motivima romana Lava Nikolajeviča Tolstoja. Nagradu je dodelilo Udruženje mađarskih pozorišnih kritičara.
Marta Bereš je jedna od najznačajnijih glumica iz Novog Sada. Dobitnica je Sterijine nagrade

Marta Bereš je jedna od najznačajnijih glumica iz Novog Sada. Dobitnica je Sterijine nagrade, za naslovnu ulogu za predstavu “Hasanaginica” 2019. godine, a iste godine dobila je ulogu u filmu koji se snimao u Budimpešti.

Ana Karenjina je premijerno izvedena u oktobru 2019. godine i od tada, uprkos vanrednoj situaciji i prestanku rada pozorišta, beleži izvanredne uspehe kod nas, ali i van granica naše zemlje.

Naime, glumica Marta Bereš je priznanje za ulogu u predstavi Ana Karenjina dobila i na 32. Festivalu mađarskih pozorišta u Kišvardi, a ova predstava nagrađivana je i na Festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima 2020. godine, kao i na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine u ovoj godini, gde je osvojila čak sedam nagrada.

Z.T.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti