Претрага
Претрага
Close this search box.

IGRAONICA ZA DECU: Ko su ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji Novog Sada?

foto: Aleksandar Milutinović

U okviru ciklusa “Heroji grada” koji je Galerija Matice srpske započela u oktobru sa subotnjim kreativnim radionicama koje su u okviru novog edukativnog programa Moj Grad, naše najmlađe sugrađane sutra od 11 časova očekuje druženje uz novu temu “Koji narodi čine kulturu našeg grada?”.

U novembarskom ciklusu radionica, govori se o ljudima koji ostavili neizbrisiv trag u istoriji Novog Sada. Iako nisu imali “prave” supermoći, njihov rad u oblastima humanizma, nauke, umetnosti i borbe za dobrobit građana učinili su da ih danas zovemo herojima Grada.

Ovonedeljna tema “Koji narodi čine kulturu našeg grada?” naslov je posebne radionice u okviru novembarskog ciklusa koja se održava povodom manifestacije “Muzeji za 10”. Kako je ovogodišnja tema manifestacije Muzeji za jednakost, sa mališanima ćemo razgovarati o brojnim narodima koji su živeli i koji danas žive na teritoriji našeg grada. Posmatranjem umetničkih dela i fotografija, otkrićemo heroje i kulture nacionalnih manjina i naučiti po koju reč iz svakog jezika. Radionica u okviru manifestacije je besplatna. Prijava za radionicu: https://forms.gle/MrWkD5n81ka7LRH17

Nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti