Претрага
Претрага
Close this search box.

Igrom i pesmom protiv korone: Više od 100 izvođača na svečanom koncertu “Vile”

Folklorni ansambl „Vila” SKUD „Železničar” iz Novog Sada održaće svečani koncert u Maloj dvorani Spensa. Nastupiće više od stotinu izvođača: sve generacije igrača, pevača i svirača u okviru folklornih ansambala različitog uzrasta, Narodnog orkestra, Tamburaškog orkestra i Pevačke grupe.

– Program koncerta je koncipiran tako da predstavlja spoj mladosti i iskustva, duhovnosti i tradicije, a pesmom i igrom izvođači će vas provesti kroz sve predele Srbije, preko Vojvodine, centralne i južne Srbije, naše duhovne kolevke Kosova i Metohije i još mnogo ostalih podneblja gde je srpski narod živeo, stvarao i negovao tradiciju i kulturu – kaže Ostoja Kalaba.

Koncert se odražva u subotu 3. jula u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama društva u ulici Jovana Cvijića br. 7. ili na dan koncerta prilikom ulaska.

Folklorni ansambl “Vila” iz Novog Sada postoji od 1998. godine, pobednik je mnogih domaćih i međunarodnih festivala, i dobitnik velikog broja priznanja.

Vila je u avgustu prošle godine osvojila najviše priznanje u Ukrajini, a ove godine u Rusiji.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Mina
02.07.2021 15:34

Kad posejes dobro seme jos dugo mogu rasti dobri cvetovi…Hvala Sladji koja je digla svoju decu i napravila prvi izvodjacki sastav kao temelj Vile

Povezane vesti