Izložba fotografija Fernanda Francisa “Prošireni horizonti Novi Sad” održaće se u kulturnoj stanici Svilara od 29. januara do 5. februara 2020. Izložba će biti otvorena 29. januara u 19 časova.

“Prošireni horizonti Novi Sad” prikazuje fotografije mesta, ljudi i događaja posmatranih iz autorove jedinstvene vizure i deli tu perspektivu sa publikom. Autor ove izložbe Fernando Francis je međunarodni novinar čiji rad uključuje fotografiju. Publika ove izložbe nisu samo posmatrači pošto izložba od posetilaca zahteva da sagledaju bezbroj slika pred sobom razbacanih poput sazvežđa i da upiju svetlost i dobru volju koju one zrače.

Fernandova fotografska interesovanja su raznolika i njegove slike predstavljaju različite teme, kao da je svaka od njih samo prozor kroz koji može da se pogleda svet. Кako se prolazi kroz izložbu, čini se da svaka od slika otvara novi i drugačiji svet. Te slike mogu da se posmatraju tematski, a najbolje se doživljavaju kada se posmatraju kao čestice velikog mozaika.

Fernandove teme uključuju egzotične i prepoznatljive slike flore i faune, prirodni, industrijski i urbani pejzaž i ljudsko prisustvo u različitim okruženjima. One su deo Fernandovog životnog iskustva i predstavljaju njegov unutrašnji svet. Njagovi radovi odražavaju dobrotu i sreću i posmatrani zajedno predstavljaju odu životu.

“Prošireni horizonti Novi Sad” nije samo izložba fotografija. Ona publici prenosi lepotu i slavu samog života. Ona emituje radost življenja i mudrost življenja kroz slike sitnih malih trenutaka koje su uhvatili iskusno oko, um i srce. Dr Zoja Bojić

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments