Претрага
Претрага
Close this search box.

Izložba “Novi elementi prošlosti” Jelene Gajinović u Kulturnoj stanici Svilara

Foto: Kulturna stanica Svilara

Svečano otvaranje izložbe “Novi elementi prošlosti” autorke Jelene Gajinović biće upriličeno danas, 27. jula s početkom u 19 časova u Kulturnoj stanici Svilara.

Inspirisana kulturnim nasleđem Novog Sada i promenama u urbanističkom planiranju grada, Jelena Gajinović prikazuje kolekciju fragmenata fasadnih ornamenata i predmeta koji su se nalazili na srušenim objektima.

Izložbom “Novi elementi prošlosti” umetnica daje lični doprinos očuvanju nasleđa u vreme kada Novi Sad menja identitet. Izloženi predmeti su i omaž arhitektama, zanatlijama i radnicima koji su učestvovali u stvaralačkom procesu. Publika je u mogućnosti da dodirne prezentovane objekte kako bi im se ovi elementi prošlosti približili na sasvim drugačiji način, uz podsticaj da ožive kutlurno i industrijsko nasleđe svog grada. Događaj je deo projekta “Umetnici. Sad!” koji jača lokalnu umetničku scenu.

Pogledajte onlajn otvaranje izložbe 27. jula u 19 časova. Zainteresovani će moći da posete
izložbu u Kulturnoj stanici Svilara od 28. do 31. jula, od 10 do 18 časova.

Svi događaji u Kulturnoj stanici Svilara organizovani su u skladu sa merama donetim usled epidemiološke situacije, u prostoru je moguće prisustvo maksimalno 10 ljudi, uz poštovanje propisane distance i obavezno nošenje maske.

Partner projekta “Umetnici. Sad!” je kompanija Idea.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti