Претрага
Претрага
Close this search box.

Izmene u planovima rada SNP-a tokom leta

Foto: SNP arhiva

U skladu sa novonastalom situacijom, kada je nastupila promena epidemiološkog stanja usled virusa “Covid-19” i nakon ustanovljavanja najnovijih odluka medicinskog kriznog štaba Republike Srbije, kojim se ograničava okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru, Srpsko narodno pozorište donelo je odluku o odlaganju planiranog programa u julu.

Premijera dramske predstave Toma Stoparda “Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi”, u režiji Igora Pavlovića, koja je trebalo da premijerno bude izvedena 8. jula, odložena je do daljeg. Predstava je gotovo privedena kraju, međutim pred publikom će zaigrati tek kada se za to steknu odgovarajući uslovi.

Predstava “Smederevo 1941.” Ane Đorđević, trebalo je da 4. jula bude izvedena na festivalu “Teatar u tvrđavi” u Smederevu, međutim održavanje festivala odloženo je do daljeg.

Održavanje ostalih festivala u avgustu i septembru i učestvovanje predstava SNP-a na nekim od festivala, za sada nisu odloženi i trebalo bi da budu održani prema planu: 23. avgusta predstava “Autobiografija” na festivalu “Nušićijada 2020” u Ivanjici, zatim otvaranje Sterijinog pozorja predstavom “Smederevo 1941.”, gde SNP učestvuje i sa predstavama “Кo je ubio Dženis Džoplin?” i “Povratak”. Sa predstavama “Povratak” i “Кo je ubio Dženis Džoplin” SNP takođe učestvuje i na INFANT-u.

U oktobru, na festivalu Šabačko proleće, SNP učestvuje sa predstavom “Travnička hronika”.

Beogradski festival igre takođe treba da bude održan kako je planirano: Кompanija Un Poyo Rojo – 20. septembra, Кompanija Body Traffic – 21. septembra, Кompanija Džejsona Samjuela Smita – 23. septembra i Zvezde Njujork Siti Baleta – 7. novembra.

Sledeća sezona bi trebalo da počne u oktobru premijerom predstave V. Šekspira “Bura” u režiji Кokana Mladenovića. U oktobru je planirano da se premijerno izvede i dramska predstava “Vilica Ebena Bajersa” Filipa Grujića u režiji Marka Čelebića i balet “Ohridska legenda” Stevana Hristića u koreografiji Vladimira Logunova.

U novembru nas prema planovima očekuje premijera opere “Don Đovani” V. A. Mocarta u režiji Aleksandra Nikolića a u decembru premijera dramske predstave “Golmanov strah od penala” Petera Handkea u režiji Ane Đorđević.

Renoviranje scene “Jovan Đorđević” je započeto, za sada ide prema planu i biće završeno do 10. avgusta. Sređivanje celog sistema klime SNP-a treba uskoro da počne i da takođe bude završeno u avgustu.

O svim mogućim izmenama koje mogu nastupiti usled epidemiološke situacije u zemlji, blagovreemeno ćemo obavestiti publiku.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti