Претрага
Претрага
Close this search box.

Kolege se BOLNIM REČIMA OPRAŠTAJU od Laneta Gutovića: “Ti si bio jedini glumac koji je mogao sve”

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, u 75. godini života.

Javne ličnosti su po saznanju da je preminuo poznati glumac Milan Lane Gutović, na društvenim mrežama posvetili objave u znak sećanja na ovu legendu glumišta.

Sergej Trifunović je napisao na svom instagram nalogu da nikada neće zaboraviti izvođenje kabarea “Obično Veče”, u Stupici, 12 marta 1991. godine.

„Samo tri dana nakon tenkova na ulicama, sat vremena priče kako je zapravo došlo da martovskih demonstracija. Ne pamtim da sam se tako smejao. Hvala ti. Za sve ti hvala. Naročito za:”Momci, pošto biblioteka ne radi, moraćemo u kafanu”, napisao je Trifunović.

Od Laneta se oprostila i glumica Jelena Gavrilović.

– Jedan je kralj komedije MILAN LANE GUTOVIĆ!!! Putuj sa anđelima dragi Lane – stoji u glumičinoj objavi.

Oglasila se i Seka Sablić.

– Ja sam ga obožavala bukvalno. Mnogo ga volim. On je glumac svetskih dimenzija, ogroman glumac! Dobio je u publici kod naroda to što on zaslužuje. On je imao ogroman kapacitet, možda je jači od Čkalje. On je glumac decenije i veka”, rekla je Seka Sabljić i dodala: “Tužna sam da nema ni Žanku Stokić ni Dobričin prsten, ni druga obeležja koja ga obeležavaju kao velikana, a jeste velikan. Mnogo sam ga volela, malo sam igrala s njim, a uvek sam se radovala i bila počašćena kada hoće da se nađe u podeli sa mnom. Ovo je zlo vreme. Gadno

Kurir.rs

– Sada kada vraćam film shvatam da sam ja njega poznavala od svoje 10 godine. Igrao je i u Berlin Kaputu po scenariju mog tate. On je bio veliki čovek i veliki glumac. Smatram da sam imala sreće što sam ga poznavala,radila i družila se sa njim. Ovo je veliki gubitak za sve nas, mnogo sam tužna. Mislila sam da je Lane neko ko sa može sve da prebrodi pa sam se nadala da će i tu opaku bolest pobediti – rekla je Milica Milša.

-Jako tužna vest… Duša me boli za divnim i neobičnim glumcem. Njegova posebnost nije bila samo u glumačkom izrazu i plemenitoj ironiji koju je mrtav ozbiljan mogao da izgovori i sve nas od srca nasmeje, nego u celokupnoj njegovoj ličnosti koju ovo licemerno vreme nije moglo da zavede!, piše Branislav Lečić na svom Instagram profilu.

Saša Joksimović je saopštio da nisu stigli da snime seriju, i da je pretužno što je otišao.

„Otišao je divni Milan Gutović Lane. Nismo snimili seriju, otišao si…. Pretužno! Radiša…..“, postavio je Joksimović na Instagram.

Sahrana će biti održana u subotu na kumodraškom groblju, gde počivaju i njegovi roditelji.

S.K.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti