Претрага
Претрага
Close this search box.

Konkurs za decu “Od deteta do poete”

Odeljenje Gradske biblioteke u Novom Sadu ove godine obeležava 65 godina od osnivanja tim povodom raspisan je poetsko-recitatorski konkurs za decu uzrasta do 14 godina pod nazivom “Od deteta do poete”.

Sa ciljem da podstaknu decu da što više čitaju i pišu pesme, zaposleni Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke u Novom Sadu su kao temu tog konkursa izabrali naslov “Kada dete raste do poete, to je putovanje kroz maštu i znanje”.

Pesnici Goran Novakov, Branko Stevanović i Elizabeta Georgijev mentori prvog dela projekta – pojasnili su pisanje poezije u tri video-forme, dok je Klub umetnika bina predočio na koji način recitovati.

Ono što taj konkurs razlikuje od ostalih, jeste njegov poetsko-recitatorski karakter, što znači da osim pisanja pesme, treba da je izrecituju. Da bi kreativci u tome bili što uspešniji, na zvaničnoj fejsbuk stranici Dečijeg odeljenja postavljaju se saveti mentora kako napisati ili pravilno izrecitovati pesmu.

Iz biblioteke kažu da za sada ima odziva i da je važno da od malih nogu razgovaraju o važnosti čitanja i imaju u vidu da je knjiga veliki drug. Do 5. septembra zainteresovana deca uzrasta do 14 godina mogu poslati svoju pesmu na mail: oddetetadopoete@gmail.com , kao i njen audio-zapis.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti