Претрага
Претрага
Close this search box.

KUTAK LIMAN 2: Limanci sa Dvojke ujedinjeni za svoj kraj

Novi Sad od nedavno broji još jedno udruženje građana, reč je o komšijskoj organizaciji pod nazivom Kutak Liman 2. Ono što je posebno za ovu grupu ljudi, jesu aktivnosti u organizaciji Kutka, dostupne potpuno besplatno, svim komšijama koje žive na teritoriji ovog dela grada.

Sadržaj koji je dostupan stanovnicima Limana 2 pažljivo je sastavljen kako bi pokrio široku lepezu ličnih interesovanja i potreba, sa namerom da obuhvati sve generacije. Zato ne treba da vas iznenade radionica za mališane, časovi joge, šaha, ili nemačkog jezika. Pored ovih, grupnih aktivnosti, postoje i one individualne, a reč je o pravnim savetima sa advokatom, razgovorima sa psihologom i lekarom.

– Potrudili smo se da uvrstimo aktivnosti koje bi bile zanimljive najvećem broju naših komšija. To su mahom one stvari koje i sami praktikujemo u slobodno vreme, u vidu ličnog usavršavanja ili hobija. – navodi jedan od osnivača Kutka Liman 2, Dušan Đukić.

Nam sagovornik dodaje da je pandemija korona virusa u mnogome uticala na način rada ali i na same aktivnosti koje su planirane.

– Imali smo u vidu i one komšije koje pate od težih posledica korona virusa. Ovih dana dosta se govori o psihološkim efektima kovida, što je razlog zbog kog smo angažovali psihologa i lekara. Naš zadatak je da naše komšije i mi zajedno sa njima, napredujemo u svim segmentima svakodnevice. Zato će Kutak u budućnosti služiti kao sabirni centar za sve one koji žele da oplemene društveni i kulturni sadržaj Limana 2. Nadamo se da će naš trud inspirisati druge stanovnike Novog Sada da isto učine i u svojim krajevima – rekao je Đukić.

Iz udruženja Kutak Liman 2 poručuju da su aktuelna dešavanja samo najava onoga što je zaista planirano. Trenutni tempo aktivnosti remete mere u borbi protiv pandemije, pa je većina grupnih aktivnosti odložena do prvih toplih prolećnih dana koji će omogućiti učesnicima da na bezbednoj distanci uživaju u bogatom sadržaju koji su pripremile njihove komšije iz Kutka.

B. Jovović

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Tata
15.03.2023 09:30

SNS ispostava.

Povezane vesti