Претрага
Претрага
Close this search box.

“Leto na Trgu galerija” svakog četvrtka u Novom Sadu

Foto: Galerija Matice srpske

Manifestacija “Leto na Trgu galerija” u Novom Sadu počinje 2. jula i odvijaće se svakog četvrtka u 21 sat do 27. avgusta, a novosadska publika moći će da prati bogat kulturno-umetnički program.

U organizaciji Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti – poklon zbirka Rajka Mamuzića, svakog leta sugrađani mogu u večernjim satima da učestvuju u atraktivnim sadržajima koji prikazuju raznovrsnost svetske i nacionalne kulturne baštine i značaj njihovog očuvanja.

Kako najavljuju, publika će moći da uživa u opuštajućoj atmosferi zahvaljujući putopisnim pričama, kvizu o umetnosti, koncertima, filmskim projekcijama i predavanjima.

Muzejske ustanove na Trgu galerija svojim delovanjem, kolekcijama i najrazličitijim programima oživljavaju Trg i čine ga umetničkim središtem Novog Sada.

“Manifestacija ‘Leto na Trgu galerija’ je još jedan način da ukažemo na trg kao jednu od značajnih kulturnih tačaka po kojoj će Novi Sad biti prepoznatljiv kao Evropska prestonica kulture. Zahvaljujući konceptu same manifestacije, oživljava se taj prostor kao potencijalno kulturno jezgro grada, kao mesta za uživanje i provođenje slobodnog vremena”, poručuju organizatori.

Manifestacija počinje u znaku dobre saradnje s Francuskim institutom u Srbiji – Ogrankom u Novom Sadu, a tim povodom, biće priređen koktel u vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, kao i nastup akustičkog ansambla “Klo klo” iz Novog Sada.

Ovogodišnje “Leto” realizuje se u okviru platforme “Tvrđava mira”- četvrte programske platforme projekta “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” koja ima zadatak da afirmiše Novi Sad kao simbol mira, zajedništva i tolerancije.

Realizaciju manifestacije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Izvor: Tanjug

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti