47. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, INFANT, biće održan od 4. do 6. septembra na otvorenom prostoru u Kineskoj četvrti. 

U glavnom programu pod sloganom “Lična revolucija” publika će imati priliku da pogleda tri predstave u takmičarskoj selekciji, po izboru selektorke Sanje Krsmanović Tasić. Festival će publici pružiti i bogat prateći program, okrugle stolove, kao i predstavu u čast nagrađenih. Događaj se realizuje u okviru Kaleidoskopa kulture, koji tokom pet nedelja trajanja, treću godinu zaredom raznovrsnim programima obeležava kraj leta u Novom Sadu. Od 4. septembra do 9. oktobra, buduća Evropska prestonica kulture postaje grad-scena, a najšira publika svakodnevno se susreće sa različitim vrstama  umetnosti.

Na ovogodišnjem festivalu, usled trenutne situacije sa koronavirusom, dominatnu ulogu imaće domaće trupe. U trci za nagradu na ovogodišnjem festivalu biće Šabačko pozorište sa predstavom “Ana Frank“, Teatar Mimart sa predstavom “Algoritam sna“ i Bitef dens kompanija sa predstavom “Prostor za revoluciju“, obe iz Beograda. Predstava Srpskog narodnog pozorišta “Ko je ubio Dženis Džoplin?“ biće izvedena u čast nagrađenih, a ovogodišnji članovi žirija su: doktor književnih nauka i direktor Sterijinog pozorja Miroslav Radonjić, magistar režije u alternativnom i lutkarskom teatru Nikola Zavišić i diplomirani dramaturg Milan Puzić. Voditeljka okruglog stola biće Sonja Petrović, rediteljka.

Celokupan program ovogodišnjeg festivala biće održan na otvorenom prostoru u Kineskoj četvrti, a ulaz za sve programe je besplatan.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments