15. Međunarodna umetnička kolonija “Panonski biseri 2020”, u organizaciji Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SКOR) održaće se od 30. oktobra do 01. novembra na više lokacija u Vojvodini.

SКOR je savez književnika osnovan 2000. godine, sa ciljem okupljanja književnih stvaralaca ma gde bili, živeli i radili, radi podsticanja na negovanje, razvijanje i usavršavanje jezika, kulture i žive reči srpskog naroda. Više o ovom savezu i njegovim aktivnostima možete pogledati putem internet prezentacije: http://www.skor.org.rs/ .

U okviru tri dana spremljen je bogat i raznolik program na tri lokacije. Od promocija autorskih dela članova SКOR-a, preko predstavljanja ovogodišnjeg zbornika “Svetosavski epistolar”, do kulturno-zabavnog programa i posetama manastiru “Savinac” i etno domaćinstvu “Savić”. Završetak manifestacije predviđen je uz zabavni program u podrumu “Minjević”.

Manifestacija “Panonski biseri 2020” je i ove godine prepoznata kao značajno kulturno nasleđe od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Ove godine broj učesnika će biti ograničen, a manisfestacija će se održati uz strogo poštovanje preporuka Vlade Srbije.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments