Претрага
Претрага
Close this search box.

Međunarodni dan arheologije u Muzeju Vojvodine

Foto: pixabay.com

Međunarodni dan arheologije obeležiće se za vikend, 16. i 17. oktobra u Muzeju Vojvodine.

Dan arheologije prvi put obeležen je u SAD 2011. godine kao Nacionalni dan arheologije, ali već 2013. godine menja naziv u Međunarodni dan arheologije kako bi se ukazalo na to da ovaj dan slave zaljubljenici u arheologiju širom sveta.

Svake godine treće subote u oktobru, obeležavanje dana ove relativno mlade naučne discipline proslavlja se širom sveta organizovanjem arheoloških programa i aktivnosti za ljude različitog uzrasta i različitih interesovanja. Od 2015. godine, na ovaj dan, i Muzeja Vojvodine se aktivno uključuje u promociju svoje bogate arheološke baštine i prakse.

Prisustvo publike je omogućeno uz poštovanje epidemioloških preporuka – merenje temperature na ulazu i nošenje zaštitnih maski.

PROGRAM:

Petak, 16. oktobar

  • 12 časova – Pozdravna reč i otvaranje izložbe Arheološki crteži Mirjane Mogin, mr Tijana Stanković Pešterac, direktorka Muzeja Vojvodine. Predavanje: Između vode i prašine – poslednjih milion godina života u Panonskoj niziji, predavač: dr Mlađen Jovanović, vanredni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu
  • 13 časova – Stručna šetnja kroz arheološki deo stalne postavke u društvu direktorke Muzeja Vojvodine mr Tijane Stanković Pešterac
  • 17 časova – Radionica za decu: Moji drugari: Pećinko, Кamenko, Кremenko i Gvozdenko

Subota, 17. oktobar

  • 11 časova – Radionica za decu: Кoje tajne čuva arheolog

Autor. nsuzivo.rs/Muzej Vojvodine

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti