Претрага
Претрага
Close this search box.

Međunarodni festival Videomedeja od 8. do 10. oktobra na više lokacija u Novom Sadu

Međunarodni video festival Videomedeja će se održati u periodu od 8. do 10. oktobra 2020. godine na više lokacija u Novom Sadu.

Svi ljubitelji video umetnosti će moći da uživaju u programskom delu festivala koji će i ove godine činiti najnovija i inovativna umetnička dela iz sveta savremene video umetnosti.

Međunarodni video festival Videomedeja je jedinstvena manifestacija koja već 23 godine okuplja značajne internacionalne i regionalne umetnike, ali i one koji do sada nisu imali priliku da budu vidljivi u ovoj praksi. Kroz svoj program festival je ugostio i predstavio veliki broj umetnika, kustosa, teoretičara, kritičara, medijskih aktivista, producenata, a neki od njih su Marina Gržinić, Milica Tomić, Dunja Blažević, Andrea Arnold, Marina Abramović, Zoran Naskovski, Jan Schuijren, Luke Fowler, Oleg Kulik, Erwin Olaf. Festival je formirao jednu od većih arhiva u Evropi, sa preko 5000 video radova iz čitavog sveta.

Ove godine po izboru selektora najkvalitetniji radovi biće prikazani u okviru programa, u takmičarskoj video selekciji i u okviru izložbe (instalacije).

Od početka održavanja, Festival je prepoznat od strane mnogih institucija poput Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu informisanje i odnose sa verskim zajednicama, gradske uprave za kulturu grada Novog Sada kao i mnogobrojnih institucija i organizacija u zemlji i inostranstvu sa kojima je uspostavljena dugogodišnja saradnja.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti