Претрага
Претрага
Close this search box.

Mini-festival i gostujuće predstave iz regiona ovog septembra u Novosadskom pozorištu

Predstava "Baal", foto: uvszinhaz.com

Novosadsko pozorište spremno je za novu sezonu, kada nas očekuje i premijera nove predstave “Idiot”, prema romanu Dostojevskog.

U nedelju, 05. septembra, od 19 časova se očekuje gostovanje pozorišta “Figura Studio” iz Rumunije koje će izvoditi predstavu “Nesrećni” u režiji Ištvana Albua.

Pred kraj meseca, 21. septembra, takođe od 19 časova biće održano XX. Dramsko takmičenje mađarskih vojvođanskih pisaca. 

Nakon toga, u pozorištu se priprema dramska predstava na mađarskom jeziku “Šogorice” i zakazana je za 23. septembar, od 19 časova, koje izvodi gostujuće Narodno Pozorište iz Subotice.

Predstava “Šogorice”, foto: uvszinhaz.com

Novosadsko pozoriste i Beogradsko dramsko pozorište potpisali su sporazum o saradnji i razmeni predstava u toku godine. Tim povodom je organizovan i mini-festival “Naši dani”. Prvo gostovanje BDP-a biće u septembru, a onda će Novosađani imati predstave u Beogradu. Sve predstave koje će se izvode u okviru festivala biće održane od 19 časova.

Publiku Novosadskog pozorišta 25. septembra očekuje predstava “Kišne kapi na vrelom kamenju” . Od 27. septembra se održava predstava “Dan kada ja nije više bilo ja”. Za 28. septembar je zakazana predstava “Plastelin” i 29. septembra predstava “Baal”.

Sve predstave sa redovnog repertora imaju prevod na srpski, koji se emituje na scenskom portalu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti