Претрага
Претрага
Close this search box.

“Mladi blogeri – Čuvari kulture Srbije”

Foto: Instagram

Udruženje “Stubovi znanja“ u Gradskoj biblioteci organizovaće od 19 časova u „Digitalnom omladinskom centru“ aktivnosti u okviru projekta “Mladi blogeri – Čuvari kulture Srbije“. Projekat je počeo 9. jula i traje do 10. decembra i realizuje se zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije.

Učesnici će večeras u Digitalnom omladinskom centru prisustvovati predavanju na kojem će ih stručni saradnici projekta “Mladi blogeri – Čuvari kulture Srbije“ iz oblasti informatike, srpskog jezika i kulture upoznati sa verbalnim izražavanjem putem interneta.

Teorija se mora kombinovati sa praksom kako bi posao bio uspešan. Da bi mladi, starosti između petnaest i trideset godina, uspešno naučili da pišu blogove o kulturnim znamenitostima, moraju o njima više da saznaju. Organizatori su zbog toga upriličili i izlete na kojima će mladi obići kulturne lepote Vojvodine i Srbije, kaže Ljiljana Maširević, u ime tima koji organizuje projekat “Mladi blogeri – Čuvari kulture Srbije.“

“Organizovaćemo izlete na pet različitih mesta po Vojvodini i Srbiji kako bismo decu naučili da sa rancem na leđima i najviše 2.000 dinara mogu kvalitetno da provedu dan, a potom se vrate svojim kućama i napišu blog o tome“, objašnjava Maširevićeva i dodaje da će po okončanju projekta imati uspešne blogove o tome kako mladi vole da provode svoje slobodno vreme.

Naša sagovornica dodaje da se tim projektom podstiče stvaralačka kreativnost mladih. Osim pisanja blogova, oni mogu da naprave i druge multimedijalne sadržaje o kulturnim znamenitostima Vojvodine i Srbije, objašnjava Maširevićeva.

“Deca mogu da naprave kraći snimak uz predlog za muzičku podlogu ili se izraze na neki literarni način“, ističe Maširevićeva i dodaje da je cilj kvalitetno provedeno slobodno vreme uz usmerenje mladih ka kulturi i čitalačkim navikama, kao i da im se ponudi zabavan sadržaj kakav nemaju u školi.

Ona ističe da će najambiciozniji učesnici projekta moći da naprave film o kulturnim lepotama Vojvodine i Srbije, a zatim podseća da će maske na večerašnjem predavanju u Digitalnom omladinskom centru biti obavezne, te da će između učesnika biti napravljen razmak.

Sve informacije o projektu mogu se naći na fejsbuk stranici “Mladi blogeri – Čuvari kulture Srbije“, zaključuje Ljiljana Maširević, pozivajući mlade da se prijave i lepo provedu uz druženje sa svojim vršnjacima dok obilaze kulturne lepote naše zemlje.

Izvor: RTV

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti