Претрага
Претрага
Close this search box.

Mladi talenti: Ja sam Tara, a ovo je fagot

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ove godine prvi razred Muzičke škole “Isidor Bajić” upisuje Tara Gomirac, u klasi kod profesorke Gabriele Koso. Počinje da uči fagot, nezaobilazni orkestarski instrument.

Tara je želela da upiše i svira violinu, ali pošto u školi nije bilo dovoljno mesta, ona se odlučila za fagot. Iako je skoro ceo svoj prvi razred išla onlajn, mnogo stvari je naučila.

Tara Gomirac ima 9 godina i uči fagot; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Slične visine, Tara i fagot, dobro se slažu. Iako dubok, interesantan zvuk koji izlazi njega, čini se da je mio kada mu Tara priđe svojom pozitivnošću i osmehom. Iz njega onda izlazi drugačiji zvuk.

-Delovi fagota su korpus, krilo, basova cev i čizma. Eso je cev koja je jako bitna i pisak- objasnila nam je devetogodišnja Tara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Fagot spada u skuplje instumente. Za izradu jednog instrumenta potrebno je oko tri
godine, zbog sušenja drveta. Međutim, danas postoje i lakše verzije instrumenta za početnike, koje se prave od plastike, malo su manje i lakše.

-Jako mi se svideo instrument i uopšte nije teško svirati, kada se vežba. Ponekad vežbam dva sata. Najviše me podržava mama i ona me zamoli da joj sviram neke pesmice- rekla je Tara.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti