Претрага
Претрага
Close this search box.

Mladi talenti: Janko nije uobičajen četrnaestogodišnjak- svira hornu i trenira orijentiring

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Janko Živkov ide u četvrti razred Osnovne muzičke škole “Isidor Bajić” i uči da svira hornu u klasi profesorke Olge Bogdanović.

Četrnaestogodišnjak uči da svira jedan od najtežih instrumenata koji je po svom opsegu najbliži ljudskom glasu i koji je neizostavan u orkestru. Na Republičkom takmičenju u Beogradu osvojio je drugo mesto.

-Nekima je horna poznata i kao Francuski rog. Dosta je težak instrument za sviranje, jako je pipava za dobijanje tona, potrebna je velika preciznost za proizvođenje tona- rekao je Janko za NS Uživo.

Horna; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Janko je prvo želeo da svira saksofon, ali u tom momentu u školi nije bilo mesta za saksofoniste, pa su mu iz škole ponudili da svira hornu. Do prvog dana školovanja nije znao šta je horna, a sada planira i da nastavi sa školovanjem u srednjoj muzičkoj.

Uspeva da uskladi svoje obaveze u redovnoj osnovnoj školi sa muzičkom, a trenira i veoma zanimljiv sport, koji ga opet izdvaja od drugih.

-Treniram i orijentiring, sport u kojem se trči po šumi ili gradu, ali sa sobom nosimo mapu i obilazimo kontrolna mesta ucrtana na njoj, koja treba za što kraće vreme obići- istakao je Janko.

Janko Živkov je umesto gitare i fudbala izabrao hornu i orijentiring; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ivona Karan

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti