Претрага
Претрага
Close this search box.

Mladi talenti: Kod Katarine matematika i muzika ne idu jedno bez drugog

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Neka deca dolaze iz isključivo muzičkih porodica, pa onda nije ni čudo što se odluče da sviraju određeni instrument. Kod Katarine je drugačija priča.

Katarina Teofanov ima 14 godina i dolazi iz porodice matematičara. Njeni roditelji predaju matematiku na fakultetu, a ona ide i u specijalno odeljenje osnovne škole pri Zmaj Jovinoj gimnaziji.

-Matematika i muzika zapravo imaju mnogo veze, povezani su. Deci kojoj ne ide matematika, ne ide im ni solfeđo ni teorija muzike, zato što su akordi i intervali određeni na osnovu matematike- rekla je za naš portal Katarina.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Katarina je i talentovana flautistkinja, ide u Muzičku školu “Isidor Bajić” u klasu kod profesorke Jasne Marković Vujanović. Škola joj je nedostajala tokom pandemije, a najviše su joj nedostajali nastupi.

-Osećam uzbuđenje kada nastupam. Uvek budem uzbuđena, ali je pomalo i strašno. Nešto na čemu sam radila satima i satima, i oko čega sam se trudila, mogu da podelim sa drugim ljudima, pa je istovremeno i lepo- kazala nam je Katarina.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Iza nje je mnogo takmičenja i mnogo prvih nagrada na njima. Izdvaja republičko takmičenje na kojem je bila prva i dva puta prvakinja na međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko”.

-Išla sam u muzičko zabavište. Često su nas vodili po raznim učionicama i ja sam zapazila flautu, koja mi je svidela jer zvuči kao ptičica- nasmejala se Katarina.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ivona Karan

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Aleksandra Djan
28.04.2021 17:59

Svaka čast, čestitam od srca, talentovanoj, osećajnoj i pametnoj mladoj umetnici. Samo napred, da nam svet bude lepsi.

Gost
Maja
28.04.2021 21:20

Divna Katarina i njena porodica. Za ponos našem gradu!

Gost
Marijana
29.04.2021 07:49

Uvek je lepo čitati o ovakvoj deci. Bravo za nju i za njene roditelje.

Povezane vesti