Претрага
Претрага
Close this search box.

MM FEST: Festival dečijeg i omladinskog animiranog filma od 19. do 23. novembra

Festival dečijeg i omladinskog filma “MM fest” održaće se od 19. do 23. novembra u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu. Festival ima bogat prateći program. Biće održano nekoliko radionica animacije namenjenih deci i mladima, stručno-naučni skup na temu “Film i animacija sistemu obrazovanja”, izložba ilustracija Marica Кicšić, ovogodišnje dobitnice nagrade “Neven” za svoje stvaralaštvo. 

Festival je izrastao iz rusko-srpskog projekta Multimost, pokrenutog 2016. sa ciljem da putem kreativnog stvaralštva i izrade animiranih filmova poveže decu i mlade iz različitih zemalja i sa različitih kontinenata.

Od ove godine projekat prerasta u festival dečijeg i omladinskog animiranog filma, ali i animiranog filma namenjenog deci i mladima.

Na konkurs festivala pristiglo je 1060 filmova iz 83 zemlje sveta, od kojih je selekciona komisija u zvaničnu selekciju festivala uvrstila 110 filmova. Radovi su podeljeni u 4 kategorije: stvaralaštvo dece, stvaralaštvo mladih, studentski filmovi i filmovi namenjeni deci i mladima.

Organizatori su veoma zadovoljni kvalitetom pristiglih radova, koje će oceniti međunarodni stručni žiri u sastavu: Sergej Strusovski (Rusija), Rafaela Tranielo (Italija) i Narcisa Darijević (Srbija). Biće dodeljene I, II i III nagrada u svakoj kategoriji i dva Gran prija.

Pored osnovnih, biće dodeljene i 3 specijalne nagrade: Nagrada za najbolji ekološki film, koju dodeljuje Pokret gorana Vojvodine; Nagrada za najbolji film sa hrišćanskom porukom, koju dodeljuje kancelarija za veronauku Eparhije sremske i Nagrada za najbolji film koji neguje tradicionalne vrednosti, koju dodeljuje Udruženje za razvoj i očuvanje tradicije Sremskih Кarlovaca.

Pobednici će biti objavljeni na zatvaranju festivala 23. novembra. Projekcije će se održavati svakoga dana, tokom trajanja festivala od 15 časova u Velikoj sali КCNS.

Festival ima bogat prateći program. Biće održano nekoliko radionica animacije namenjenih deci i mladima, stručno-naučni skup na temu “Film i animacija sistemu obrazovanja”, izložba ilustracija Marica Кicšić, ovogodišnje dobitnice nagrade “Neven” za svoje stvaralaštvo. O svim događajima se možete informisti na sajtu festivala mmfest.rs

Pošto je zbog mera predostrožnosti broj mesta na svim festivalskim događajima ograničen, mole se svi zainteresovani da se prijave za učestvovanje na adresu mmfest@mmfest.rs

Pored КCNS, događaji će se realizovati u КS “Svilara”, Ekološkom centru “Radulovački” u Sremskim Кarlovcima, kao i preko sajta festivala mmfest.rs. Organizator festivala je Studio za dečiju i omladinsku animaciju DOM iz Sremskih Кarlovaca, uz partnersku saradnju sa КCNS, КS “Svilara”. Projekat su podržali Gradska uprava za kulturu Novog Sada i Opštinska uprava Sremskih Кarlovaca, prijatelj festivala je Dečiji kulturni centar Novi Sad.

U zvaničnu selekciju MM festa su ušli sledeći animirani filmovi u produkciji dečijeg kulturnog centa: “Novi Sad dečija pestonica kulture I i II” i “Urbano zrno”.

Nsuzvio.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti