Претрага
Претрага
Close this search box.

Muzej Vojvodine sa vama kod kuće

Od početka vanrednog stanja Muzej Vojvodine je, kao i većina muzeja u svetu, zatvoren za posetioce, ali rad sa publikom nikako nije zaustavljen samo je promenio oblik. Sa svojim aktivnostima za publiku preusmerili su se na muzejski sajt i društvene mreže.

U pokušaju da daju svoj doprinos što bezbolnijem prevazilaženju vanrednog stanja koje nam je, između ostalog, donelo i smanjene socijalne kontakte, iz Muzeja Vojvodine se trude da konstantno postavljaju sadržaje i za odrasle i za decu na sajtu i društvene mreže.

Svakodnevno se objavljuju tekstovi o interesantnim predmetima i fenomenima, filmovi, pdf publikacije… na veb sajtu Muzeja u odeljku Ostani kod kuće i nauči nešto novo http://www.muzejvojvodine.org.rs/index.php/ostani-kod-kuce-i-nauci-nesto-novo .

Muzej je takođe za korišćenje otključao i svoje interaktivne mobilne aplikacije: Zlatni šlem interaktivni strip u proširenoj realnosti i mobilnu aplikaciju za decu Muzejska e-Sveznalic@ Za najmlađe Muzejske igraonice na različite teme nastavljaju da se održavaju u digitalnoj sferi. Sadržaj za svaku Igraonicu može se, takođe preuzeti na veb sajtu Muzeja i one su prilika da roditelji provedu kreativno vreme sa svojom decom http://www.muzejvojvodine.org.rs/index.php/ostani-kod-kuce-i-nauci-nesto-novo/2967-da-li-ste-spremni-za-farbanje-uskrsnjih-jaja

Još mnogo materijala je u pripremi i svakodnevno će nastaviti da budu prisutni u domovima širom sveta, sa nadom da ćemo pandemiju ukoro ostaviti iza sebe i dočekati posetioce u Muzeju Vojvodine.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti