Претрага
Претрага
Close this search box.

Nad Limanskim parkom viore se nove “Zastave budućnosti” , Subin plato kao galerija na otvorenom (FOTO)

Foto: NS Uživo

Ulaz u Limanski park u Novom Sadu od nedavno, ukrašen je prelepim zastavama koje simbolizuju migracije mladih, tačnije ovo predstavlja jedinstvenu galeriju na otovrenom.

Izložba pod nazivom „Otići ili ostati?”  sadrži 49 umetničkih zastava na Subinom platou u Limanskom parku, koju prolaznici mogu posetiti od 28. aprila do 18. juna, tokom programskog luka Budućnost Evrope.

Foto: NS Uživo

Izložba je posvećena temi koja je veoma aktuelna među mladima tokom uvodne dve decenije 21. veka, ali i problematici koja na prostorima balkanskog regiona ima dugu istoriju.

Promena mesta življenja predstavlja realni opšteprisutni fenomen savremenog načina života, ne samo u Srbiji nego i u brojnim drugim zemljama Evrope. Zbog toga je ovo egzistencijalno značajno pitanje – Otići ili ostati? – postavljeno  kao izazovna tema pred mlade umetnike i umetnice, koji se i sami nalaze pred istom dilemom.

Foto: NS Uživo

Na izložbi će učestvovati studenti i studentkinje sedam Akademija umetnosti  iz regiona – iz  Novog Sada, Temišvara, Osijeka, Pečuja, Cetinja, Beograda i Banja Luke, koji će pod mentorstvom svojih profesora i profesorki kreativno odgovariti na zadatu temu.

Ognjen Medić

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti