Претрага
Претрага
Close this search box.

Najpopularnije operske arije i uvertire u SNP-u

Foto: SNP

Nakon niza uspešnih online koncerata uživo iz Srpskog narodnog pozorišta, opera se vraća na scenu Gala koncertom povodom Srpske nove godine. U gotovo dva sata programa publika će imati prilike da čuje najpopularnije operske arije i uvertire, od Nabuka, preko Knjeginje Čardaša do Trubadura, a sve pod dirigentskom palicom gostujućeg maestra iz Sankt Petersburga, dirigenta Mikhaila Sinkeviča. 

– To je poslednja priča koja nam je ostala da ispričamo i ujedno najava nastavka sezone. U poslednjoj novogodišnjoj priči vraćamo se na binu, ali i publiku polako vraćamo u salu. Ideja je da predstavimo sve ono što nam je inače na repertoaru ali u nekom, malo drugačijem ruhu – priča direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Operske julijanske priče na programu su 14. januara na sceni Jovan Đorđević, a ograničen broj karata je u prodaji na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta.

– Program je vrlo zanimljiv jer je svaka numera svojevrsno remek delo. Vrlo je zahtevno i za soliste i za orkestar i stoga mislim da će ovo biti pravi izazov. Ali, period pandemije pokazao nam je da nam je kultura potrebna, da je neophodno doći doći u pozorište i osetiti muziku – objašnjava mestro Sinkevič.

Nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti