Претрага
Претрага
Close this search box.

Najpoznatiji novosadski arhivatori posvećuju epizodu Miri Furlan

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Mira Furlan, jugoslovenska glumica, preminula je 20. januara, nakon duže bolesti. Mnoge poznate ličnosti iz zemlje, regiona i sveta se opraštaju sa njom, a najpoznatiji novosadski državni službenici- Čvarkov, Torbica i Boškić, odaće joj počast u njihovom stilu.

-Svi smo sarađivali na epizodi, ali koncept je doneo Mladen Urdarević Mlađa, koji je poznat po svom opredeljenju ka svemiru i filmovima te tematike, tako da je i čitava epizoda jednoj takvoj zvezdi kao što je Mira Furlan, posvećena je i vodi u druge svetove- rekao je Dimitrije Banjac, poznati Čvarkov za NS Uživo.

Dimitrije Banjac u ulozi Đorđa Čvarkova na snimanju; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Članovi kažu da gledaoci neće možda iz prve da primete da je njoj urađen omaž, ali poznavaoci njenog opusa prepoznaće po ovim delovima:

-Nećemo koristiti citate i replike iz filmova, ali će se spominjati geografske lokacije. Crnogorski deo populacije u Vojvodini zna za Međeđu recimo- nastavlja Banjac.

Naselje Međeđe, u blizini Nikšića, spominje se u filmu “Lepota poroka”, iz 1986. godine, u kojem je Miri data glavna ženska uloga i glumi Jagliku.

Mira Furlan u filmu “Lepota poroka” glumi Jagliku; foto: Filmovi

Glumci navode da im je omiljeni film u kojem glumi Furlan “Otac na službenom putu”, a Nikola Škorić, koji tumači lik Torbice već 9 godina, navodi i film “Braća po materi”.

-Nažalost, u poslednje vreme je bilo dosta epizoda u kojima smo odali počast, od kad je počela pandemija, više nego uobičajeno, tu je bio i Šon Koneri. Mi radimo to o ljudima koji su značili nešto u našim odrastanjima, koji su nam nešto značili, dodirnuli naše živote time što su radili- dodali su Banjac i Škorić.

Epizoda o Miri Furlan trebalo bi da ide u sredu, 27. januara.

Autor: Ivona Karan

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
VirusNS
27.01.2021 19:18

Užas

Okanite se jugoslovenstva, pobogu

Povezane vesti