Претрага
Претрага
Close this search box.

Naslikao je 10.000 slika i voleo vajarku. Njihovi radovi na zajedničkoj izložbi

Foto: nsuzivo.rs

Deo umetničkog opusa Radmile i Nikole Graovca polonjen je Galeriji Matice srpske. Izložba se otvara u petak 15. jula

Izložba radova Radmile i Nikole Graovac, koje je Matici spskoj poklonila njihova ćerka Smiljka biće otvorena u Galeriji Matice srpske u petak 16. jula u 20 sati. Novosađani će moći da vide 43 rada, 21 Radmilino delo i 22 slike Nikole Graovca.

Izložbu će otvoriti Dalibor Rožić član gradskog veća za kulturu i Tijana Palkovljević Bugarski upravnica Galerije Matice srpske.

 

VIZUELNA SVEDOČANSTVA

Pored 43 umetnička dela iz Poklon-zbirke, izložba je upotpunjena i radovima koji su ranije poklonjeni Galeriji i dokumentarnim materijalom, umetničkim iskazima i vizuelnim dokumentima.

Autor kataloga je Mirjana Brmbota, a pokrovitelji izložbe su Ministarstvo kulture i Gradska uprava za kulturu. prave za kulturu Grada Novog Sada.

foto i potpis: Novosađani će moći da vide 43 rada, 21 Radmilino delo i 22 slike Nikole Graovca

IZBOR RADOVA

Izložbu je najavila Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS.

-Imali smo to zadovoljstvo da zaista uđemo u atelje i da biramo radove, to j zaista privilegija i čast koju smo kao stručnjaci imali, iz prostog razloga da mi vrlo često dobijemo na poklon zbirke već formirane, a kada učestvu- jete u tom biranju i formiranju poklon zbirke to je pravi muzejski posao i na tome smo jako zahvalni – rekla je Tijana Palkovljević

Opus Nikole Graovca broji oko 10.000 slika koje se nalaze u ustanovama, preduzećima i privatnim zbirkama i kolekcijama. Radmila Graovac je autor više od 20 bista širom Srbije.

Z. Topić

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti