Претрага
Претрага
Close this search box.

Nastavlja se Bazar knjiga u Novosadskom pozorištu

U Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház je prošle nedelje započeo Dobrotvorni bazar knjiga. Uz pomoć pozorišne publike i dobronamernih sugrađana, ali i raznih institucija – biblioteka i humanitarnih organizacija kao što je Crveni krst, kako iz Novog Sada, tako i iz okolnih mesta, foaje Novosadskog pozorišta pretvoren je u biblioteku bogatu raznolikom literaturom.

Tokom pet dana posetioci su donosili i kupovali knjige, a zahvaljujući velikom odzivu do sada je prikupljeno 85 500 dinara.

Na Međunarodni dan obeležavanja retkih bolesti – 29. februara izvedena je predstava Ana-impresije, a prihod od prodatih ulaznica u iznosu od 25 000 dinara će, uz donaciju od prodatih knjiga, biti uručen Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti u Srbiji (NORBS).

“Izuzetno smo ponosni na činjenicu da treću godinu zaredom uspešno organizujemo ovaj događaj, i da smo naišli na pozitivne reakcije naših sugrađana. Akcija iz godine u godinu raste, pa planiramo da ona postane tradicija u našoj kući i da zahvaljujući njoj bar jednom godišnje pomažemo onima kojima je to najpotrebnije”, izjavila je Ilona Berak, na čiju je inicijativu Dobrotvorni bazar knjiga pokrenut pre dve godine.

Iako je prvobitno planirano da humanitarna prodaja literarnih dela traje do 29. februara, akcija će zbog velikog interesovanja biti nastavljena do kraja marta meseca. Sugrađani će moći da se priključe Bazaru knjiga na dan održavanja predstava u Novosadskom pozorištu, od 14 do 19 časova. Ostatak novca koji se prikupi će takođe biti uručen NORBS-u.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti