Претрага
Претрага
Close this search box.

“Nedelja dizajna” i izložba nakita iz starog Egipta i Rima u Muzeju Vojvodine

Foto: muzejvojvodine.org.rs

Izložba fotografija “Nakit iz starog Egipta i Rima” biće postavljena od 1. do 10. decembra 2020. godine u Muzeju Vojvodine. Izložbom se obeležava Nedelja dizajna Novi Sad, a organizator izložbe je Srpska nedelja mode (Serbia Fashion Week) u saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat i Muzejom Vojvodine.

Posetioci će na izložbi moći da vide fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta i rimskih srebrnih kopči (fibula), koje su nastale kao proizvod ispiracije umetnika Aleksandra Ramadanovića nakitom iz arheološih zbirki Muzeja Vojvodine (u sklopu izložbe “Nakit, skriveno značenje”).

Otvaranje izložbe je zakazano za 01. decembar u 16 časova, ali zbog trenutne epidemiološke situacije održaće se bez publike, u prisustvu i uz pozdravne reči Njagove ekselencije, Amr Alguvejlija (Amr Aljowaily) ambasadora Arapske Republike Egipat i mr Tijane Stanković Pešterac, direktorice Muzeja Vojvodine.

Svi zainteresovani će snimak otvaranja i predavanje na temu: Nakit u kontekstu, predavača: Nenada Markovića, egiptologa, moći da pogledaju preko internet stranice i Jutjub kanala Muzeja Vojvodine.

Izložba se može posetiti do utorka, 10. decembra, od 10 do 18 sati.

NEDELJA DIZAJNA NOVI SAD je platforma za povezivanje kulture, dizajna, kreativnih industrija i inovacija i predstavljanje različitih umetničkih izraza domaćoj i svetskoj javnosti. Tradicionalno ova manifestacija ističe značaj modnog dizajna, povezujući savremeno kulturno stvaralaštvo i nove izraze sa tradicijom, domaće stvaralaštvo sa međunarodnim, omogućavajući publici da doživi snagu i uticaj dizajna u svakodnevnom životu. Ovogodišnja manifestacija podstiče međunarodnu programsku saradnju, interdisciplinarni pristup i promoviše saradnju nevladinog sektora i ustanova kulture.

Nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti