Otvaranje izložbe „Nebo nad Sremskim Karlovcima“ ovog utorka u Muzeju Vojvodine

Foto: muzejvojvodine.org.rs

U okviru izložbe „Karlovačka gimnazija kao čuvar kulturne baštine“ biće postavljena izložba slika Uglješe Colića pod nazivom „Nebo nad Sremskim Karlovcima“. Izložba će biti otvorena u utorak 22. juna u 19 časova, a trajaće do 1. jula.

Motivi starog jezgra Sremskih Karlovaca, prepoznatljiva česma Četiri lava, kupola i zgrada Karlovačke gimnazije, crkveni tornjevi i drugi motivi, izvedeni u ulju na platnu, od ekspresionističkih i impresionističkih vizura do apstraktnog poimanja poznatog plenera, na formatima koji se kreću od velikih slika do minijatura, udahnuće još jedan doživljaj ove male barokne varošice, prepune istorijskih reminiscencija i prirodnih lepota.
Muzej Vojvodine će tako biti u prilici da široj javnosti predstavi opus likovnih ostvarenja Uglješe Colića, ostajući dosledan svojoj izlagačkoj politici koja jednim delom radi na prezentaciji mladih umetnika.

Ova izložba će biti 50. samostalna izložba mladog umetnika, koji je do sada učestvovao i na preko 60 grupnih izložbi, te 40 kolonija u zemlji i inostranstvu. Izlagao je u Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji, Italiji, Portugalu, Turskoj, Mađarskoj, Portoriku, Grčkoj, BIH i širom Srbije.

Uglješa Colić je jedan je od osnivača i član Udruženja nezavisnih umetnika Novog Sada, od 2013. godine, a od 2018. je član Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu. Zaposlen je kao profesor na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu. Pokretač je i glavni urednik časopisa UPS – Umetnost pre svega od 2020. godine.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti