Претрага
Претрага
Close this search box.

Ovi glumci nikada nisu osvojili Oskara, a jedan od njih razmišlja o preseljenju u našu zemlju

Foto: Andrea Raffin/Shutterstock

Postoji mnogo glumaca koji nisu osvojili Oskara a veoma su cenjeni i popularni u svetskoj filmskoj industriji. Za 95 odsto glumačke populacije, verovatno postoji dobar razlog što nisu osvojili jedno od najprestižnijih filmskih priznanja

Foto: NME.com

Samo dva glumca godišnje mogu osvojiti “Oskara”, u kategorijama za najboljeg glumca ili najboljeg sporednog glumca, ostavljajući osam drugih nominovanih bez ove prestižne filmske nagrade.

Postavlja se pitanje, da li najcenjenija svetska Akademija filmskih umetnosti i nauke uvek  dobro proceni?

Postoji dosta glumaca koji nisu osvojili Oskara, uprkos činjenici da su se pojavili u neverovatnim filmskim ostvarenjima. Bilo da je to zbog konkurencije, loše sreće ili oštre prevrtljivosti, neki glumci nikada nisu dobili priznanje koje zaslužuju.

Foto Tanjug.rs

Džoni Dep, Edvard Norton, Alan Rikman su samo neki od najplaćenijih i najpopularnijih glumaca  koji nisu dobili priznanje od Akademije iako su prema mišljenju publike to najviše zaslužili. Svi oni bili su nominovani za Oskare, ali nikada nisu osvojili ovu veliku nagradu.

Takođe ovo su neki od najpozantijih glumaca koji nisu još uvek dobili ovo najvrednije priznanje u svetu filma i filmske industrije : Liam Nison, Robert Dauni Džunior, Met Dejmon i Majkl Fasbender. Ova lista holivudskih poznatih ličnosti koje nemaju Oskara takođe uključuje Vila Smita koji je na ovogodišnjoj 94. dodeli “Oskara” nominovan za glavnu ulogu u filmu Kralj Ričard. Pored njega tu su i poznate klasične zvezde, poput Pitera O’Tula i Kerija Granta.

Zauvek će biti misterija kako ovi ljudi nikada nisu osvojili Oskara i na koji način Akademija odlučuje o pobedniku!

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti