Претрага
Претрага
Close this search box.

Pesmama iz Prizrena i Banata članice Vile zasenile Negotin i osvojile drugo mesto

Foto: Milorad Mirčić

Sedam mladih članica Ansambla “Vila” osvojile su drugo mesto na završenom 8. Vokalnom etno festivalu mladih, koje je ogranizovalo Kreativno udruženje “Nego” iz Negotina

Jana Marinković, Marija Lalović, Teodora Tintor, Milica Dacin, Anja Nedevljkov, Emilija Diković i Marta Janković donele su nagradu u Novi Sad iz rodnog grada Stevana Mokranjca.
Ansambl “Vila” osvojio je drugo mesto u Negotinu; foto: Milorad Mirčić

-Na ovo takmičenje se dolazi po pozivu, takmičilo se sedam grupa u kategoriji tradicije i tri grupe u kategoriji obrade, a starosno je ograničeno. Predstavile su se grupe iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Bugarske- istakla je profesorka Selena Rakočević, rukovodilac grupe pevača “Vila”.

Profesorka Rakočević uspela je da formira i spremi grupu mladih devojaka do 21 godine, a kaže da je nagrada došla neočekivano.

-Ja sam išla na to da smislim što lepši i atraktivniji nastup, da se društvo predstavi u najlepšem mogućem svetlu, pa sam zamolila mladog instrumentalistu Andreja Janka da nam se pridruži. Birala sam pesme iz raznih srpskih krajeva, kako bi stilski bilo potpuno originalno- rekla je za NS Uživo Rakočević.

Tako su se na repertoaru našle pesme iz Prizrena, Banata i Timočkog krajine, a Janka je svirao čak tri instrumenta- kaval, frulu i gajde. Ovim se Ansambl “Vila” izdvojio na festivalu, jer je jedino društvo koje je imalo instrumentalistu i raznovrsnost programa.

Profesorka Rakočević spremila je grupu mladih devojaka za festival za manje od dva meseca; foto: Milorad Mirčić

-Insistirala sam kod devojaka da budu nasmejane, opuštene, da uživaju, da ne očekuju nagradu i drugi smo. Drugi smo, a imamo tri devojke kojima je ovo bio prvi javni pevački nastup u životu, a jednoj devojci je to drugi- naglasila je profesorka.

Jana Marinković, Marija Lalović, Teodora Tintor, Milica Dacin, Anja Nedevljkov, Emilija Diković i Marta Janković donele su nagradu u Novi Sad iz rodnog grada Stevana Mokranjca.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti