Francusko ostvarenje “Leto ‘85” Fransoa Ozona, koje je proglašeno za najbolji igrani film ovogodišnjeg Merlinka festivala u Beogradu, biće prikazan u utorak, 8. decembra u Kulturnom centru Novog Sada od 15 sati. Reč je o najnovijem ostvarenju trostrukog dobitnika Srebrnog medveda na Berlinalu, koje je ove godine bilo u zvaničnoj selekciji Kanskog festivala.

Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu dva tinejdžera Aleksisa i Davida, koji provode leto u Normandiji i ujedno saga o njihovom odrastanju i sazrevanju tokom osamdesetih godina. Iako bi za njegove godine bilo normalno da uživa u avanturama i vodenim sportovima, Aleksis je sa svojim najboljim drugom sklopio pakt prijateljstva – zakletvu za ceo život, a ovo leto on će imati priliku da odraste i pronađe svoju prvu ljubav.

Trejler Leto ’85: https://www.youtube.com/watch?v=klk4W9MSAVM&feature=emb_title

Merlinka festival održava se u Novom Sadu od 5. do 10. decembra, u okviru Festivala evropskog i nezavisnog filma Euro-in. Program ovogodišnjeg šestog izdanja Merlinka festivala u Novom Sadu obuhvata devet igranih, dokumentarnih i kratkih filmova.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments