Izvor: Kulturni centar Rumenka

U organizaciji Kulturnog centra „Rumenka“ svečano je otvorena tradicionalna manifestacija „Kulturno leto u Rumenki-Petrovdan“, a događaju je prisustvovao član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Program koji se odvijao prvog festivalskog dana bio je u znaku negovanja kulturne baštine Rumenke i sećanja na život i delo Hristovih apostola Petra i Pavla, dok će drugi, odnosno završni, dan manifestacije biti upriličen na terenu FK „Jedinstvo“, uz tradicionalni nastup kulturno-umetničkih društava i bogat muzički program.

– U širokoj lepezi kulturne ponude koju Novi Sad svakog leta iznedri, neizostavni deo kolorita predstavlja svakako „Kulturno leto u Rumenki“. Tim šarenilom i bogatstvom različitosti, naš grad kao Evropska prestonica kulture, privlači, ne samo poštovaoce kulturnih sadržaja sa lokalnog nivoa, nego i goste iz celog sveta. Tradicija je status koji se stiče kvalitetom i doslednošću, a to su osobine koje su utkane u ovaj jedinstveni projekat Kulturnog centra „Rumenka“ i zato čestitam organizatorima na još jednoj uspešno realizovanoj manifestaciji. Pozivam sugrađane da uživaju u bogatom sadržaju koji i ove godine predstavlja simbiozu očuvanja kulturne baštine i savremenog stvaralaštva u kulturi – rekao je Dalibor Rožić.

U okviru programa, predstavljen je katalog „Prvih pet godina Kulturnog centra Rumenka“, koji predstavlja svojevrsnu ličnu kartu ustanove od samog osnivanja, a renomirani umetnici Aleksandar Saša Petrović i Senka Nedeljković uz prateći orkestar izveli su muzički performans.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments