Претрага
Претрага
Close this search box.

Počelo podnošenje inicijativa za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju

Foto: Arhiv Vojvodine

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada pozvala je sugrađane, pravna lica, preduzeća, ustanove, političke organizacije i druge oblike organizovanja građana i građanki, državne organe i organe lokalne samouprave, da podnesu obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2021. godinu.

Oktobarska nagrada se dodeljuje povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti.

Novembarska povelja Novog Sada, dodeljuje se povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade podnose se Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja do 15. septembra 2021. godine, a za Novembarsku povelju do 1. oktobra 2021. godine, na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti