Počinje manifestacija “Leto na Trgu galerija” – Ovog leta Novosađanima obezbeđen niz kulturnog sadržaja, za početak koncert Bojane Stamenov

Foto: nsuzivo.rs

Jedna od najlepših i najvedrijih manifestacija “Leto na Trgu galerija” počinje sutra, 22. juna i traje sve do 24. avgusta. Na najprepoznativljijem mestu Novog Sada svakog četvrtka od 21.00 čas realizovaće se kulturni sadržaj koji su zajednički pripremili tri galerije Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića

Ovogodišnju manifestacija počinje u četvrtak, 22. juna u 21.00 sat, koncertom jedne od najtalentovanijih domaćih vokala Bojana Stamenov benda Fly me to the Moon na platou ispred Galerije Matice srpske.

Foto: Promo

Trga galerija se pretvara u kulturnu tačku Novog Sada, prepoznatljivu kao mesto preplitanja svih vidova umetnosti – likovne, muzičke, filmske i scenske.

Upravnica Galerije Matice srpske, Tijana Palkovljević Bugarski istakla je da se manifestacija realizuje 12. godinu za redom, a ove godine Novosađanima je pripremljeno nešto novo.

– Do sada smo predstavljali Evropske umetničke izraze i uticaje u našoj sredini. Ove godine smo otišli korak dalje do Američkog kontinenta, i ovo leto će biti u duhu njihove kulture – rekla je Tijana i dodala:

Foto: nsuzivo.rs

– Znamo da imamo puno različite publike, onih koje vole klasične programe i onih koje vole da budu aktivni u programu. Potrudili smo se da i ove godine program bude raznovrstan i da za svakog bude po nešto i za Novosađane i one koji dođu u naš grad.

Publika će uživati u bluz, soul i fank hitovima ’60-tih i ’70-tih, autora poput Arete Frenklin i Ete Džejms, a pored toga će imati prilike da čuje premijerno i nekoliko autorskih numera sa Bojaninog prvog solo albuma koji se trenutno snima.

Kroz različite programe, posetioci će imati priliku da se na zanimljiv način upoznaju s delima nacionalne umetnosti, kulturama različitih zemalja i naroda. U prijatnom ambijentu, odnosno vrtovama galerija gde će se održati manifestacija, moći će da se opuste uz koncerte, plesne večeri, filmove, putopisne priče, predavanja i razmenu znanja kroz kvizove.

Foto: nsuzivo.rs

Upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, Milana Kvas i upravnik Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, Vladislav Šešlija poseno pozvali Novosađane, i goste Novog Sada da dođu da učestvuju programima.

– Biće za svakog po nešto, ne samo za starije već i za mlade – naglasio je Šešlija.

Za 12 godina koliko se održava ova manifestacija održano je više od 110 programa i posetilo preko 20.000 posetilaca.

Ove godine manifestacija je upotpunjena saradnjom sa Centrom za američke studije Filozofskog fakulteta u Beogradu, a program je posvećen vezama između svetske i nacionalne kulture koje će posetioci moći da upoznaju kroz istorijsku misiju na Mesec, putovanje oko sveta i otkrivanje tajni o dalekom Islandu, Turskoj i Jermeniji.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Foto: Promo

Z.T.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti