Претрага
Претрага
Close this search box.

“POČNIMO LJUBAV ISPOČETKA”! U Novi Sad se vraća Festival uličnih svirača, OVO SU GLAVNE ZVEZDE

21. Festival uličnih svirača pod sloganom “Počnimo ljubav ispočetka” biće održan od petka 3. septembra do nedelje 5. septembra u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Festival će zvanično biti otvoren u petak u 20 časova nastupom Beti Đorđević i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

– Krajem leta tradicionalno Novi Sad zaživi svojim specifičnim duhom zahvaljujući Festivalu uličnih svirača. Program koji oni kreiraju prepoznatljiv je, jedinstven, uvek izlazi iz šablonskih okvira i to se zaista podudara sa onim po čemu se naš grad godinama izdvaja. Ovoga puta ulice gradića odisaće duhom 50 i 60 tih godina, podsetiće nas na to da prave vrednosti uvek žive, i prosto biće zanimljivo da se vratimo u vremena koja su i te kako imala šarma i iznedrila velika imena na muzičkoj i kulturnoj sceni. Asocijacija Inboks nije skoncentrisana samo na Festival, već organizuje programe tokom cele godine, i polako ovaj Prostor u podgrađu postaje značajna tačka na kulturnoj mapi Novog Sada. Želja nam je da Podgrađe tvrđave u budućnosti ostvari svoj pun potencijal kao kulturno turistički centar grada i da to doprinese Novom Sadu koji teži da kultura bude u prvom planu i da bude pokretač ukupnog razvoja – istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Izvršna direktorka Festivala Natali Beljanski Popović izrazila je zadovoljstvo zbog održavanja festivala koji će biti malo izmenjen u odnosu na ranije godine, zbog epidemioloških mera.

– Festival se ove godine izmešta iza Beogradske kapije i tu će se odvijati svi programi. Građanima koji nemaju potvrdu o vakcinaciji ili preležanoj bolesti izazvanoj Korona virusom biće obezbeđeno besplatno testiranje koje je omogućio Grad Novi Sad – rekla je Natali Beljanski Popović i zahvalila Gradu na snažnoj podršci.

Načelnik Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” major Nikola Živković je istakao da je ansambl u potpunosti spreman za nastup

BOGAT PROGRAM OVE GODINE U PODGRAĐU

Program festivala upotpuniće bendovi Vizelj, Dogs in Kavala iz Beograda. Iz susedne Hrvatske stižu Z++ i Pocket palma koji donose novi sintvejv talas na ulice Gradića. Kako dodaju organizatori, još mnoga imena vredna pažnje našla su se u ovogodišnjem programu Festivala uličnih svirača – Gradić festa, a neka od njih su mlada muzičarka u usponu tam (Tamara Popović), zagrebački bend ABOP, Sana Garić, Luka Rajić i mnogi drugi.

Plesna udruženja su svake godine sastavni deo programa festivala i putem promocije i edukacije, prenose posetiocima kulturu plesa kroz različite stilove. Ove godine plesne aktove, koji ujedno čine sjajan progam za najmlađe posetioce donose: Plesna udruženja Groove i PSB (Pub Street Boys), Ludifico, Creative movement – Inspire Concept Dance studio i Radionica cirkuskih veština Kreativni pogon.

Osim redovnog muzičkog i plesnog programa, ovogodišnji Gradić fest će imati i kutak za ljubitelje kinematografije – Gradić bioskop. Filmski repertoar ovogodišnjeg Gradić festa sastavljen je od filmova koje izdvaja jak autorski izraz, a program sve tri festivalske večeri sadrži dugometražne i kratkometražne filmove hrabrog i nepretencioznog filmskog jezika.

ZA ULAZ OBAVEZAN NEGATIVAN TEST

Zbog trenutne epidemiološke situacije, za ulazak na festival će biti potreban digitalni zeleni sertifikat o izvršenoj vakcinaciji ili preležanom COVID19, ili negativan PCR ili brzi antigenski test. Na oba festivalska ulaza biće omogućeno besplatno testiranje za građane, ističu organizatori.

Program festivala, sa detaljnom satnicom i mapom svih dešavanja u Gradiću, biće dostupan posetiocima na info pultu u Beogradskoj ulici.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti