Претрага
Претрага
Close this search box.

Prateći program izložbe “Inspirisan Italijom” u Galeriji Matice srpske

Foto: Galerija Matice srpske

Prateći program izložbe “Inspirisan Italijom” Galerija Matice srpske, Trg galerija 1, Novi Sad 24. jul 2020. godine u 19 sati.

Izložba Inspirisani Italijom otvorena je još početkom marta, a prateći program izložbe sa čijom realizacijom smo krenuli tokom meseca juna, usled novonastalih okolnosti premeštamo i u virtuelni svet, kako vam ne bismo uskratili  predavanja i stručna tumačenja. Ovog petka u 19 sati biće održano predavanje “Paolo Sorentino: Univerzalni jezik umetnosti”, kom će u skladu s poslednjim preporukama moći da prisustvuje najviše 10 ljudi.

U petak, 24. jula u 19.00 sati održaće se predavanje “Paolo Sorentino: Univerzalni jezik umetnosti”. Ukoliko još niste odgledali Sorentinove serije Mladi papa (2016) i Novi papa (2020), pravo je vreme da napravite mali maraton i u petak budete spremni za razgovor na ovu temu. Nikola Ivanović, istoričar umetnosti i kustos Galerije Matice srpske, analiziraće uvodne špice ova dva Sorentinova ostvarenja, koje su nosioci glavnih ideja obe sezone. Sorentino često citira istoriju umetnosti i prepoznatljiva likovna ostvarenja sastavni su deo inscenacije. Međutim, na koji način ih koristi, interpretira i šta želi da kaže gradeći pojedine likove, njihove odnose sa drugim akterima ili situacijama jedno je od nosećih pitanja ovog predavanja. Šta je to što je barokno u Sorentinovim idejnim rešenjima i u koje svrhe se služi mrežom prepoznatnjivih vizuelnih simbola može da odgonetne kako funkcioniše aparat univerzalnog jezika umetnosti.

Svoje prisustvo na pratećem programu možete rezervisati popunjavanjem elektronskog upitnika https://forms.gle/vКPxNNzWWJ3iLdP17. Svi ostali zainteresovani posetioci imaće mogućnost da predavanje naknadno, nakon postavljanja, preslušaju na našem Jutjub kanalu.

Za sve informacije možete se obratiti Nikoli Ivanovići na telefon 021 4899 017 ili 0691112467.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti