Претрага
Претрага
Close this search box.

Predstava “Tri lica samoće” od danas onlajn na sajtu SNP-a

Foto: SNP

Predstava “Tri lica samoće” biće na onlajn repertoaru SNP-a danas u 14 časova i biće dostupna narednih 48 sati, odnosno do četvrtka, 14. maja.

Predstava traje oko sat i dvadeset minuta.​

Predstava je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Bitef teatra iz Beograda.

“Кada govorimo o Prvom svetskom ratu, ili kako se u to vreme nazivao ‘Veliki rat’, uglavnom pominjemo bitke, veliku hrabrost srpske vojske, stradanja u Albaniji, na Кrfu, proboj Solunskog fronta ili se bavimo uzrocima rata, atentatom, političkim okolnostima… Negde na margini ostali su svi oni koji su u ratu živeli, neki i preživeli, i koji su, premda nisu vojevali bitke, izneli veliki teret na svojim leđima. Ova predstava donosi pogled na ratna zbivanja iz jednog drugog ugla – ugla žena kojima je rat odneo njihove ljubavi i koje se, na različite načine, nastoje izboriti sa besmislom u kojem su se zatekle”, istakao je reditelj Filip Markovinović.

U autorskom timu su: Miloš Latinović, dramaturg, Saša Senković, scenograf, Senka Ranosavljević, kostimograf, Zoran Tairović za muziku i dr Dejan Sredojević za scenski govor. U predstavi će se koristiti video-materijal o Prvom svetskom ratu, koje je reditelj pripremio i obradio. Igraju: Mia Simonović (Milica), Sanja Mikitišin (Olga) i Tanja Pjevac (Mariška). Pred nama je priča o sudbinama triju žena u Velikom ratu, koje su zbog ljubavi daleko od svog doma.

Autor. nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti