Претрага
Претрага
Close this search box.

Premijera Šekspirove “Bure” u SNP-u 29. i 30. oktobra

Foto: Promo SNP

Premijera predstave “Bura” zasnovane na istoimenom Šekspirovom delu, u režiji Kokana Mladenovića, biće 29. i 30. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu.

Predstava počinje u 19.30 časova.

U predstavi igraju: Radoje Čupić (Prospero), Marko Šelić Marčelo (Arijel), Jelena Lončar/Anđela Pećinar (Miranda), Aleksandar Sarapa (Ferdinand), Aleksandra Pleskonjić (Stela), Nenad Pećinar (Antonio), Milovan Filipović (Trinkulo), Milan Kovačević (Kaliban), Jugoslav Krajnov (Oncalo), Igor Pavlović (Alonzo), Dušan Vukašinović (Sebastijan).

Kompozitor je Rade Sklopić Rejd, vokalna kompozitorka je Nevena Glibetić Nensi (njih dvoje su ujedno i muzičari u predstavi), a saradnik za muzičko izvođenje na violončelu je Milica Svirac. Tekst pesama koje se izvode u predstavi napisao je Marko Šelić Marčelo. Zvučni objekat u predstavi delo je Nikole Macure i njegovog projekta “Iz buke u zvuk”.

Šekspirovo delo za ovu inscenaciju adaptirali su reditelj i Svetislav Jovanov koji je sa Nikolinom Đukanović bio i dramaturg na predstavi. Za scenski pokret bila je zadužena Andreja Kulešević, za kostime Marina Sremac a za scenografiju Marija Kalabić.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti