Претрага
Претрага
Close this search box.

“Prepusti se umetnosti” od 4. avgusta u Galeriji Matice srpske

Кako bi vaš boravak i iskustvo uživanja u umetnosti učinili jedinstvenim, za posetioce je pripremljena posebna prostorija u okviru Stalne postavke Galerije Matice srpske – sobu za prepuštanje umetnosti.

Svake nedelje očekuje vas drugo umetničko delo koje stvara specifičnu atmosferu. U sinergiji umetnosti, zvuka, prostora i svetla, imaćete priliku da budete sami s umetničkim delom i da ga doživite na vama svojstven način.

Posetite Galeriju Matice srpske, razigrajte svoje misli i osećanja, preispitajte ih u dodiru s umetničkim delima i prepuštajući im se dozvolite da vas povedu…

Poslednjih nekoliko meseci usled nemogućnosti da se najrazličitiji kulturni događaji održe u našem gradu, osećaj da nam je kultura odsutna postaje sve prisutniji. Međutim, muzeji i galerije su mesta otvorena za publiku, u kojima se i dalje nesmetano može uživati u kulturi i umetnosti. Zato, kreirajte vama sigurnu i prijatnu atmosferu, posetite Galeriju Matice srpske sami ili sa svojim najbližima i prepustite se umetnosti. Stalna postavka, vodi vas na putovanje kroz srpsku umetnost od trenutka nastanka prvih ikona majstora zografa pa sve do modernista koji su preispitali i doveli u pitanje značenje slike. Uz slobodno kretanje kroz vekove i stvaralaštvo poznatih srpskih umetnika, pronađite za vas idealan korak i tempo i saznajte sve ono što do sada niste znali o srpskoj umetnosti. Prepustite se i uživajte!

Galerija Matice srpske otvorena je svakim danom osim ponedeljkom i to: utorak – četvrtak: 10 – 20 sati; petak: 10 do 22 sata; subota i nedelja: 10 do 18. sati.

Cena pojedinačne ulaznice iznosi 100,00 dinara, dok je petkom ulaz u Galeriju besplatan.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti