Претрага
Претрага
Close this search box.

Prepusti se umetnosti u Galeriji Matice srpske

U okviru Stalne postavke Galerije Matice srpske u sobi za prepuštanje umetnosti svake nedelje očekuje vas drugo umetničko delo koje stvara specifičnu atmosferu.

U sinergiji umetnosti, zvuka, prostora i svetla, imaćete priliku da budete sami s umetničkim delom i da ga doživite na vama svojstven način.

Ove nedelje (25–30. avgust) u sobi za prepuštanje izloženo je delo novosadske umetnice Vere Zarić Utvrđenje II iz 2014. godine. Slika koja pripada umetnicinom ciklusu Imaginarnih gradova predstavlja izmaštani prikaz tvrđave koji posmatrača podstiče na lutanje kroz vidljivo i nevidljivo, kroz mozaik kvartova, objekata i znakova. Posmatrajući sliku uz autorsku muziku Ivana Čkonjevića Etiketa 4 sa albuma Osipanja, srastanja iz 2017. godine, posetioci sobe za prepuštanje mogu da razigraju svoje misli i osećanja i „pobegnu” iz svakodnevice.

Poslednjih nekoliko meseci usled nemogućnosti da se najrazličitiji kulturni događaji održe u našem gradu, osećaj da nam je kultura odsutna postaje sve prisutniji. Međutim, muzeji i galerije su mesta otvorena za publiku, u kojima se i dalje nesmetano može uživati u kulturi i umetnosti. Zato, kreirajte vama sigurnu i prijatnu atmosferu, posetite Galeriju Matice srpske sami ili sa svojim najbližima i prepustite se umetnosti.

Galerija Matice srpske otvorena je svakim danom osim ponedeljkom i to: utorak – četvrtak: 10.00 – 20.00 sati; petak: 10.00 do 22.00 sata; subota i nedelja: 10.00 do 18.00 sati.

Cena pojedinačne ulaznice iznosi 100,00 dinara, dok je petkom ulaz u Galeriju besplatan.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti