Претрага
Претрага
Close this search box.

Program “Oči u oči s umetnošću” u Galeriji Matice srpske

Usled velikog interesovanja posetilaca Galerija Matice srpske, tokom maja i juna, nastavlja sa programom Oči u oči s umetnošču. 

Svakog vikenda biće održavana stručna tumačenja i vođenja kustosta i konzervatorа koja nudе široku paletu interpretacija umetnosti iz različitih uglova. Pored predstavljanja aktuelne izložbe Inspirisani Italijom i Poklon-zbirke Dragiše Brašovana organizovana su i tematska tumačenja stalne postavke srpske umetnosti XVIII, XIX i XX veka. Kako su srpski umetnici bili inspirisani nasleđem Italije, kako je zaostavština arhitekte Dragiše Brašovana došla u Galeriju, kako se ogledaju fenomeni “muškosti“ i “ženskosti“ na delima, a kako zabava i slobodno vreme u prošlosti, kako se u umetnosti čovekovo telo (raz)otkrilo i šta sve možemo saznati ispod slojeva boje na slici – samo su neka od pitanja koja predstavljaju teme ovog programa.

Tokom vikenda koji je pred nama posetioce očekuju:

Petak, 22. maj 2020.
  • u 13 časova: Poklon-zbirka Dragiše Brašovana (dr Tijana P. Bugarski, upravnica GMS)
  • u 19 časova: Ulice i lica Novog Sada (Ivana Rastović, kustos GMS)
Subota, 23. maj
  • u 13 časova: Inspirisani Italijom (Milica Milošević, volonter GMS)
  • u 17 časova: Inspirisani Italijom (Milica Milošević, volonter GMS)
Nedelja, 24. maj
  • u 13 časova: Inspirisani Italijom (Goran Vujkov, volonter GMS)
  • u 17 časova: Inspirisani Italijom (Goran Vujkov, volonter GMS)
Vođenja su predviđena za po 5 ljudi, u nekoliko termina tokom dana. Kako bi se ispoštovala ograničenje u broju posetilaca, neophodno je prijaviti se elektronskim putem preko linka: https://forms.gle/GiCJmW4nNE47Mx6T6. U slučaju da nemate pristup onlajn prijavljivanju, možete se javiti putem telefon 021 4899 017 od 08 do 16 časova.
Autor: nsuzvio.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti