Претрага
Претрага
Close this search box.

Prostorna instalacija “Dvoje” koja uključuje publiku u Kulturnoj stanici Svilara

U dobu kada nam je bliskost najpotrebnija, umetnička instalacija Dragane Vilotić “Dvoje”, u Кulturnoj stanici Svilara, nas podseća na to koliko je teško odolevati bez univerzalnog pokretača svega – ljubavi.

Gotovo svako od nas se prethodne godine susreo sa problemom prekida bliskosti sa voljenim osobama, te je ovo umetničko delo namenjeno svima koji žele da kroz umetnost posmatraju i možda steknu novu percepciju o ovoj temi.

Audio-video instalacija “Dvoje”, moći će da se pogleda u Кulturnoj stanici Svilara, 29. januara u individualnim terminima na svakih pola sata, od 14 do 20 časova. Potrebno je prijaviti željeni termin na mejl adresu: dragana.vilotic@gmail.com najkasnije do srede, 27. januara u 17 sati.

Javno prikazivanje ovog rada je deo Draganinog doktorskog umetničkog projekta “Revalorizacija biblijske priče o Adamu i Evi – umetničko delo scenskog dizajna“ na doktorskim akademskim studijama scenskog dizajna, Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu. Partneri na ovom projektu su Fondacija “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Кulturna stanica Svilara.

Dragana Vilotić (Novi Sad, 1980) je arhitekta i scenski dizajner. Od 2006. do 2014. godine radila je kao projektant i nadzor na izvođenju arhitektonsko-građevinskih projekata. Od 2014. godine radi kao asistent na Odseku za umetnost i dizajn, na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Sa grupom studenata je 2016. godine izradila idejni projekat Mobilnog kulturnog centra za udruženje „Novo kulturno naselje“. Autor je dizajna prostora za dva novogodišnja koncerta u Novom Sadu u organizaciji Fondacije „Novi Sad 2021“. Bila je saradnik na scenografiji za nekoliko predstava u nacionalnim pozorištima. Jedan je od urednika rubrike Scenski dizajn u okviru nacionalnog časopisa za pozorišnu umetnost Scena. Bila je generalni direktor projekta Nacionalnog nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu 2015. godine i mentor studentske sekcije nastupa Srbije 2019. godine. Doktorand je na doktorskim umetničkim studijama scenskog dizajna u okviru kojih istražuje temu prikazivanja priče o Adamu i Evi u umetnosti.

Nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti