Претрага
Претрага
Close this search box.

Prvi Festival filmskih autorki od petka u Novom Sadu: Petak 13, Bergamo na programu u nedelju

Ljiljana Plavšić i Tatjana Đorđević Simić; foto: F19Production

Kulturni centar Novog Sada i vrt Galerije Matice srpske ovog vikenda biće bogatiji za još jedan festival. Od petka do nedelje Novosađane očekuje više od dvadeset filmova, kao i javni razgovori o filmovima i predavanja. 

U selekciji filmova koji će biti prikazani izdvaja se film “Petak 13, Bergamo” (Venerdi 13, Bergamo), režiserke Ljiljane Plavšić i producentkinje Tatjane Đorđević Simić.

Na početku pandemije koronavirusa, kada je Bergamo proživljavao nezapamćenu tragediju u savremenoj istoriji brojeći žrtve virusa, Ljiljana je na ozloglašeni petak 13. rodila Filipa. Tada započinje dokumentovanje ovog dana u film. Važnu ulogu u svemu našla je novinarka Tanja Đorđević.

Film je baziran na Ljiljaninoj ličnoj priči koju je pretočila prvo na papir, kako je biti majka u Italiji kada je zahvata mrak, koliko je teško boriti se sa sopstvenim osećanjima i kako ih prevazići, ali i na događajima u Bergamu.

-Film se prikazuje na festivalu u Novom Sadu, a 25. juna biće premijerno prikazan u Italiji na RiFilm Resistenze festivalu u Bolonji- rekla je za naš portal Tatjana Đorđević Simić.

Ivona Karan

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Sima
16.06.2021 12:20

Jako mi je drago da vidim da se zivot vraca u normalu i da cemo uzivati u ovim zadovoljstvima ponovo
Sima

Povezane vesti