Претрага
Претрага
Close this search box.

SA KULTUROM KOD KUĆE: Ciklus svet digitalne umetnosti

O video-festivalu “Magični festival eksperimentalnog videa“ koji se održava u Njujorku i predstavljenim video-radovima govori Andrej Tišma. Ovo izlaganje možete pogledati u četvrtak, 28. maja na Jutjub kanalu Svet digitalne umetnosti.

Njujorški međunarodni “Magični fastival eksperimantalnog videa i filma“ održan je osmi put u februaru ove godine.

On okuplja nezavisne, neetablirane i eksperimentalne stvaraoce iz SAD i drugih zemlja sveta, promovišući duboko lične i jedinstvene umetničke pristupe. Do sada je na ovom fstivalu nastupilo preko sto trideset autora. Naša publika će imati priliku da vidi neke od najboljih video-radova sa ovogodišnjeg izdanja ovog festivala.

O festivalu i prikazanim video-radovima govoriće Andrej Tišma.

Andrej Tišma je rođen 1952. godine u Novom Sadu. Andrej je srpski umetnik, bavi se konkretnom poezijom, majl-artom, pečatnom umetnošću, fotografijom, performansom, elektrografikom, videom, veb-artom i muzikom.

Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Pragu 1976. godine. Samostalno izlaže od 1972. godine (Novi Sad, Beograd, Milano, Seul, Njujork, San Francisko, London, Budimpešta, Tokio, Bremen), a od 1969. godine je učestvovao na preko 500 zajedničkih izložbi u zemlji i oko 40 zemalja sveta. Likovne kritike i eseje objavljuje od 1976. godine u brojnim listovima, časopisima, na radiju i televiziji.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (sekcija proširenih medija), Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine (teorija i kritika), Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (AICA), kao i Medjunarodnog udruženja pisaca i umetnika (IWA) sa sedištem u Blaftonu, SAD. Živi u Novom Sadu.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti